Vestre Kirkegård


Vestergade 63, repræsenterer den traditionelle kirkegårdskultur, som giver mulighed for individuel anlæggelse af gravsteder. Ved dødsfald lejes jorden for en fredningsperiode, som er 20 år for kister og 10 år for urner. Gravstedsindhegning og lægning af forkanter samt klipning af hække skal foretages af kirkegården. Anlæg af forkant betales af gravstedsejeren. Anlægsformen er fri; dog må monumenterne ikke være højere end 150 cm. Undtaget fra disse bestemmelser er følgende afdelinger:

TRADITIONEL KISTEBEGRAVELSE 
Gravsted beregnet til kister eller urner efter eget valg. Gravstedsindhegning og lægning af forkanter samt klipning af hække skal foretages af kirkegården. Anlæg af forkanter betales af gravstedsejeren. Anlægsformen er fri, dog må monumenter ikke være højere end 150 cm.
 

 

 

 

 


TRADITIONEL URNEBEGRAVELSE
Gravstederne er beregnet til højst fire urner, og må anlægges efter eget ønske. Gravstederne er ved lejens start indhegnet med thujabaghække, buxbomsidehække og ølandsforkanter.

 

 

 


AFD. L. BØRNEPLÆNE
Gravstederne er udlagt i græs og beregnet til kiste eller urne af dødfødte eller nyfødte børn. Gravstederne må ikke indhegnes og der må ikke plantes flerårige planter.

 

 

 


AFD. M. URNER I GRÆS MED LIGGESTEN
Gravstederne er udlagt i græs til en eller to urner. Gravstederne må ikke indhegnes, og der må kun anbringes afskårne-blomster i en af kirkegården godkendt vase der er nedgravet til niveau med plænen.
Monumenterne skal være liggesten på 40 x 60 cm med hævet bagkant. Der skal ved lejens start indbetales til legatvedligeholdelse for hele
fredningsperioden.

 

 


 

For præcise detaljer omkring regler vedr. gravsteder, monumenter mv. henvises til kirkegårdens vedtægter

Kontakt os

 

Den sidste rejse

læs og gå på opdagelse i den interaktive brochure ”tag stilling allerede nu” som er en vejledning udformet om og af Herning kirkegårde om de valgmuligheder der findes og de valg der skal tages.

klik på billedet for at åbne brochuren